Een dompelpomp reinigen, hoe doe ik dat?

Wilt u water uit uw (regen)put halen of ondervindt u wateroverlast? Een dompelpomp biedt hulp. Van water uit vijvers en zwembaden tot modder uit rioleringen en putten: een dompelpomp pompt overtollig water in een handomdraai weg. Door dit vuile werk kan het apparaat behoorlijk smerig worden. Wij geven enkele trucjes om uw pomp opnieuw brandschoon te maken.

Een grondige schoonmaak van uw dompelpomp

Een regelmatige, nauwgezette reiniging van uw dompelpomp is broodnodig voor een langdurig en effectief gebruik. Haal alle onderdelen van uw apparaat uit elkaar en maak ze stuk voor stuk schoon, zeker tussen de kleine groeven en randen. Kleine moeren en vijzen verdienen bovendien ook een grondige poetsbeurt. Controleer de pomp op versleten of verroeste onderdelen en vervang indien nodig. Heeft u de dompelpomp volledig gereinigd? Dompel hem dan verticaal onder in het water volgens de aangegeven diepte. Zo reken je op een correcte werking en minder slijtage.

Het aanzuigrooster van de dompelpomp = key

Naast de reiniging van uw dompelpomp, is een proper aanzuigrooster minstens even belangrijk. De goede werking van een dompelpomp staat of valt hier namelijk mee. Via dit mechanisme wordt het water direct in de pomp gezogen en door het pomphuis naar de persaansluiting gevoerd. Na verloop van tijd wordt het aanzuigrooster vuil of zelfs verstopt. Breng regelmatig een nieuw aanzuigrooster aan zodat het water de motor niet kan bereiken. Zo geniet uw optimaal van een goed werkende dompelpomp.

Vuil of proper water?

Water wegpompen uit uw zwembad of vijver? Dan volstaat een schoonwaterpomp. Gebruikt u de dompelpomp voor de reiniging van rioleringen en putten? Investeer dan zeker in een vuilwaterpomp. Deze pompen bevatten filters die de motor beschermen en zijn bovendien speciaal ontworpen voor het verplaatsen van water met zand en andere viezigheid. Door de keuze voor een vuilwaterpomp, geeft u de dompelpomp een langer leven.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak