Verstopte gootsteen
of lavabo

Tijdens de afwas, je douche of nadat je in bad bent geweest, merk je plots dat het water niet of erg traag wegloopt. De afvoer lijkt verstopt te zitten. Dit wordt heel vaak veroorzaakt door ophoping in de sifon.

De oorzaak van een verstopte gootsteen of lavabo

Het veelvuldige gebruik van afwaszeep is vaak een oorzaak van een verstopte gootsteen. Veel mensen spoelen potten, pannen en borden ook gewoon in de gootsteen en denken dat de etensresten eenvoudig zullen worden weggespoeld. Veel etensresten blijven echter achter in de sifon en hopen zich daar op, tot verstopping een feit is. Ook vet en olie uit pannen kan aan de afvoerleiding blijven kleven, waardoor de leidingen stilaan dichtslibben.

In de badkamer kan het afvoerputje van de lavabo, de douche of het bad verstopt raken door zeepresten. Dit blijft aan de afvoerbuizen hangen, waardoor deze steeds meer dichtslibben. Ook haren leiden tot verstopping. Het is geen fijn huishoudelijk taakje, maar je maakt de afvoerputjes in de badkamer best wekelijks schoon. Zo kan je steeds alle haren en zeepresten proactief verwijderen om verstopping te voorkomen.

Zo los je een verstopte gootsteen op

Eerst en vooral is het belangrijk dat je sowieso geregeld je afvoer reinigt, ook wanneer er geen tekenen van verstopping zijn. Blijkt er toch verstopping te ontstaan, dan kan je kijken of je het probleem kunt oplossen met een ontstopper, een trekveer, een combinatie van afwasmiddel en kokend water, of een mix van soda en azijn.

Kan je de verstopte afvoer van je gootsteen, douche of bad niet zelf verhelpen? Dan staat Lazeroms paraat. Je kan ons 24/7 bereiken en dan snellen we te hulp, zodat jij in een mum van tijd weer verder kunt. Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring in het ontstoppen van gootstenen en zijn uitgerust met al het nodige materiaal om afvoerproblemen op te lossen. Bel ons via één van onderstaande nummers, afhankelijk van waar je woont. Onze ontstoppingsdienst helpt je graag zo snel mogelijk verder in regio Heist-Op-Den-Berg, Leuven, Antwerpen en Mechelen.

Schakel onze
ontstoppingsdienst in

Bij hardnekkige verstoppingen is het mogelijk dat bovenstaande tips niet helpen. Bel gerust naar onze ontstoppingsdienst en vraag wat je moet doen. Indien nodig komen wij langs om het probleem op te lossen, zodat jij snel weer verder kan. Bel naar het nummer van jouw regio: Mechelen, Antwerpen, Leuven of Heist-Op-Den-Berg.

Gene plons
zonder ons

Onze blog

Op deze blog delen wij tips en weetjes, die u kunnen helpen bij het oplossen van kleine problemen, of het onderhouden van uw leidingen. Neem deze tips zeker ter harte, want voorkomen is uiteraard steeds beter dan herstellen. Veel leesplezier!

Bellen Maak een afspraak