Tot
€10

korting*

Verstopte wc

Een verstopte wc is allesbehalve aangenaam. Het ziet er vies uit en je kan je toilet niet gebruiken zolang het probleem niet is opgelost. Er zijn verschillende oorzaken van het probleem mogelijk. Je laat best een professional langskomen om de oorzaak te detecteren en op gepaste wijze aan te pakken.

Oorzaken van een verstopt toilet

Een verstopte wc kan veroorzaakt worden door toiletpapier, vochtige doekjes of zelfs geurblokjes die worden doorgespoeld. Soms komt er speelgoed, verf of andere knutselmateriaal per ongeluk in het toilet terecht. Hierdoor kan er binnenshuis een verstopping ontstaan.

Ook buitenshuis kunnen er verstoppingen optreden. Denk bijvoorbeeld aan een overvolle septische put. In dat geval moet de put worden geruimd. Het is ook mogelijk dat de bacteriehuishouding in de septische put ontregeld is, waardoor de septische deeltjes niet voldoende afbreken en de septische put niet meer doet wat moet.

Er zijn een aantal zaken waar je proactief op kunt letten om het risico op een verstopte wc te verkleinen:

  • Vermijd overmatig gebruik van toiletpapier
  • Gooi of giet geen etensresten, vetten of frituurolie in het toilet
  • Gooi geen hygiënische artikelen zoals tampons of vochtige doekjes in de wc
  • Reinig je toilet wekelijks grondig

Zo ontstop je je wc

Je wc ontstoppen kan op verschillende manieren, maar schakel een professional in als je bang bent dat je meer kwaad zult doen dan goed.

Probeer het eerst met een klassieke wc-ontstopper. Let erop dat de zuignap groot genoeg is om het volledige wc-gat af te dekken, zodat je goed vacuüm kunt trekken. Merk je dat het niet werkt, probeer het nog een keer. Als het na de tweede poging nog niet lukt, dan kan je het met een ontstoppingsmiddel proberen. Opgelet, dit is een bijtend middel dat je beter niet te vaak gebruikt, want het kan je leidingen en toiletpot aantasten. Het is ook niet erg milieuvriendelijk.

Soms zijn je eigen handen nog de beste oplossing. Het is geen fijn taakje, maar vaak wel het meest efficiënt. Trek uiteraard handschoenen aan en reik zo ver mogelijk in de pot met je hand. Als je de verstopping voelt, dan kan je deze uit de buizen trekken. Zo is het probleem meteen, en op een heel milieuvriendelijke manier, opgelost. Een ontstoppingsveer is, net zoals voor andere verstopte afvoeren, ook een optie.

Bel onze
ontstoppingsdienst

Lukken bovenstaande opties niet of wil je liever meteen een beroep doen op een vakman voor een correcte prijs? Bel dan onze ontstoppingsdienst. Wij zijn actief in regio Leuven, Heist-Op-Den-Berg, Antwerpen en Mechelen. De nummers vind je hieronder naargelang de regio waar je woont. Wij zorgen ervoor dat je snel van dit ongemak af bent!

Gene plons
zonder ons

Onze blog

Op deze blog delen wij tips en weetjes, die u kunnen helpen bij het oplossen van kleine problemen, of het onderhouden van uw leidingen. Neem deze tips zeker ter harte, want voorkomen is uiteraard steeds beter dan herstellen. Veel leesplezier!

Bellen Maak een afspraak