Tot
€10

korting*

Verstopte riolering

Heb je op meerdere plaatsen in huis last van een minder goede waterafvoer? Dat is vaak te wijten aan een verstopte riolering. Op jouw privégrond ben jij verantwoordelijk voor de afvoer van regen- en afvalwater, vanaf de rooilijn neemt de rioolbeheerder het over.

Controleer de toezichtputjes

Controleer de toezichtputjes aan de rooilijn om te controleren of de verstopping zich op jouw privéterrein of het openbaar terrein bevindt. Je bent zelf verantwoordelijk als het toezichtputje leeg is. In dat geval moet jij dus de kosten dragen voor ruimings- of herstellingswerken.

Als het water in het toezichtputje blijft staan, dan neem je beter contact op met je rioolbeheerder, zodat deze het vermoeden al dan niet kan bevestigen.

Detecteer de bron van de verstopping

Een verstopte riool kan vaak lokaal worden veroorzaakt. Om de lokale oorzaak van het probleem te detecteren kan je in elke rioolaansluiting een emmer water gieten. Zie je een klein waterkolkje? Dan zit de rioolaansluiting niet ontstopt. Loopt het water erg moeizaam of helemaal niet weg? Dan zit de afvoer verstopt.

Zo verhelp je een verstopte riool

Er zijn een aantal manieren om een verstopte riolering te ontstoppen. Een ontstopper, een ontstoppingsveer of soda als ontstoppingsmiddel zijn in veel gevallen efficiënte hulpmiddelen. Ook een hogedrukreiniger kan soms wonderen doen, maar daar is precisie dan weer heel belangrijk als je nadien niet je hele badkamer wil afdrogen.

Chemische middelen raden we zoveel mogelijk af. Vaak zijn dit bijtende producten die een risico zijn voor je gezondheid en het milieu.

Doe een beroep op
een gespecialiseerde ontstoppingsdienst

Heb je zelf geprobeerd om de verstopte riool te ontstoppen en is het niet gelukt? Of wil je dit gewoon meteen aan een professional toevertrouwen? De gespecialiseerde ontstoppingsdienst van Lazeroms heeft een jarenlange ervaring met verstoppingen in regio Mechelen, Leuven, Heist-Op-Den-Berg en Antwerpen. We zijn 24/7 bereikbaar en hanteren correcte prijzen. Bel naar het nummer voor jouw regio.

Gene plons
zonder ons

Onze blog

Op deze blog delen wij tips en weetjes, die u kunnen helpen bij het oplossen van kleine problemen, of het onderhouden van uw leidingen. Neem deze tips zeker ter harte, want voorkomen is uiteraard steeds beter dan herstellen. Veel leesplezier!

Bellen Maak een afspraak