Geen last van rioolstank in huis dankzij geurdetectie

We hebben allemaal wel al eens meegemaakt dat er een vies geurtje in huis hangt. In de meeste gevallen valt zo’n rioolstank snel te verhelpen door een emmer water door de schuldige afvoer te gieten. Water dat gedurende lange tijd in een afvoer heeft stilgestaan, kan immers beginnen stinken. Door vers water door die afvoer te gieten, is het probleem meestal meteen opgelost. In sommige gevallen helpt een emmer water echter niet. Dan kan geurdetectie een goede methode zijn om de oorzaak van de rioolgeur op te sporen.

Wat zijn de oorzaken van rioolgeur in huis?

Rioolstank in uw woning kan verschillende oorzaken hebben. Misschien staat de sifon te droog, is de ontluchting defect of is de afvoer verstopt. In nog ergere gevallen kunt u te maken hebben met een verzakt riool of een lek in de afvoer. Hieronder geven we enkele tips om de geurhinder zelf op te sporen. Bij hardnekkige geurhinder of twijfel over de oorzaak van de rioolgeur, contacteert u best een gespecialiseerde ruimdienst. Zij gaan dan aan de slag met geurdetectie en verhelpen uw probleem zo snel mogelijk.

Zelf de oorzaak van rioolstank opsporen

Als u weet waar het probleem zich bevindt, verliest de firma die het geurprobleem komt oplossen minder tijd. Laat eerst de kraan in de stinkende ruimte een eindje stromen of giet wat water door de afvoer. Om zo doeltreffend mogelijk te werk te gaan, kunt u ook wat soda en heet water toevoegen. Giet het goedje door de afvoer en spoel nog wat na met azijn. Als het water daarna nog altijd niet goed wegloopt of de rioolstank blijft aanhouden, zit de afvoer hoogstwaarschijnlijk verstopt. Twijfelt u uit welke ruimte de geur komt? Sluit dan alle deuren in huis om de geur te isoleren. Wanneer u na een tijdje opnieuw door uw huis loopt, zal u al snel de ruimte waar de rioolgeur zich bevindt, herkennen.

Hoe werkt geurdetectie?

Om de oorzaak van de geurhinder op te sporen, werken gespecialiseerde firma’s met heel wat geavanceerde apparatuur. Met camera-inspectie, rookgeneratoren, nevelmachines of rookmachines gaan zij aan de slag. Ze sturen rook geconcentreerd door de leidingen. Waar de rook duidelijk zichtbaar is … daar komt de rioolgeur vandaan! Als het lek in de leiding gevonden is, kan het meteen vakkundig gedicht worden. In de meeste gevallen kan dat zelfs zonder breekwerk.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak