Geurhinder bij regenweer

Een hevige regenbui op tijd en stond is welgekomen. Zo blijft de regenput goed gevuld en de planten in de tuin kunnen er weer even tegenaan. Maar af en toe blijft er na zo’n regenbui een geurtje in huis hangen. Hoe komt dat eigenlijk? En wat kunt u daaraan doen? We geven meer info over geurhinder bij regen in deze blog.

Oorzaken van geurhinder bij regenweer

Geurhinder door binnensijpelend regenwater

Een huis dat niet volledig waterdicht is, kan veel schade oplopen door regenwater. Na elke regenbui sijpelt dan telkens water naar binnen via het dak of een raam. Zo raken niet alleen het metselwerk, maar ook het hout en eventueel verf- en behangwerk in uw woning beschadigd. Na verloop van tijd beginnen materialen die te lang vochtig staan te stinken. Bij binnensijpelend regenwater zal er geen plotse geurhinder ontstaan, maar zult u eerder last hebben van een permanente muffe geur in uw woning.

Geurhinder door schimmel

Schimmels voelen zich goed thuis in een huis dat niet goed geïsoleerd of geventileerd is. Wanneer er grote vochtige plekken op de muren ontstaan, krijgen schimmels alle kansen om welig te tieren. Ook in dit geval zult u dan eerder last hebben van een permanente muffe geur. Maar bij regenweer gaat het opnieuw meer stinken in uw huis, aangezien de schimmel weer gevoed wordt.

Geurhinder door afvoerproblemen bij regenweer

Verstopte afvoer of een lek in de leidingen? Regenweer kan ervoor zorgen dat die problemen naar boven komen. Bij hevige regen komt er namelijk heel wat druk op de leidingen te staan, wat een vervelende stank in huis veroorzaakt. De geurhinder kan na het regenweer opnieuw tijdelijk verdwijnen. Als de verstoppingen of lekken in de afvoerleidingen echter niet aangepakt worden, zullen de problemen blijven aanhouden. Na verloop van tijd zal het water van uw toilet naar boven komen en worden de problemen alleen maar erger.

Geurhinder bij regenweer oplossen

Geurhinder door regenweer kan zeker bestreden worden. Het is belangrijk om eerst de juiste oorzaak te vinden en dan kunt u aan de slag. Twijfelt u over de oorzaak? Schakel dan zeker een professionele ruim- en ontstoppingsdienst in. Aan de hand van geurdetectie leggen zij in een mum van tijd de oorzaak van het probleem bloot.

Als u met schimmels of binnensijpelend water te kampen hebt, is het noodzakelijk om het huis eerst volledig waterdicht te maken. Daarna kan een gespecialiseerde firma aan de slag om het huis vocht- en schimmelvrij te maken.

Bij geurhinder door verstopte of lekkende afvoerleidingen, is professionele hulp essentieel. De vakmannen van de ruimdienst gaan dan zo snel mogelijk aan de slag met zo weinig mogelijk breekwerk.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak