Help! Mijn toilet blijft maar verstopt raken

Stel u voor: u moet dringend de deur uit, gaat vlug nog eens naar het toilet, drukt op de doorspoelknop en … het water komt tot aan de rand van de wc-pot gelopen. Het is weer zover: u heeft een verstopt toilet. Niets vervelender dan dit onhandige probleem: het stinkt, komt altijd ongelegen en komt met bijhorende schade. Waarom overkomt die hardnekkige kwaal u toch steeds? Wij lijsten enkele manieren op om voorgoed komaf te maken met dit ongemak.

Vermijd een verstopt toilet en spoel geen overbodige dingen door

Ook al is het verleidelijk om sommige vloeistoffen, doekjes of maandverbanden door te spoelen in het toilet, toch doet u dit beter niet. Deze resten blijven vaak steken in de leidingen waardoor de kans een verstopte wc dus aanzienlijk stijgt. Valt er een voorwerp in de wc die daar niet thuishoort? Laat het niet verder komen dan dat en haal het uit de toiletpot. Het meest aangename werk is het niet, maar wel noodzakelijk. Let op: ook te veel wc-papier en zware ontlasting kunnen verstoppingen veroorzaken. Kijk daar dus ook voor uit.

Onderhoud uw toilet grondig en regelmatig

Een regelmatig en grondig onderhoud van uw toilet is broodnodig om een verstopt toilet te voorkomen. Sla zeker de zone onder de rand van het toilet niet over. Daar bevinden zich namelijk gaatjes waardoor het water in de pot terecht komt. Deze kunnen na verloop van tijd verstopt raken. Daarnaast is het ook belangrijk om kalkaanslag in en rond uw toilet te vermijden. Deze lelijke bruinen vlekken zijn onhygiënisch, maar dat is niet alles. De kalk zorgt er namelijk ook voor dat uw buizen nauwer worden, waardoor de kans op verstoppingen vergroot.

Ledig je septische put

De oorzaak van een verstopte wc ligt in sommige gevallen ook aan een overvolle septische put. Een septische put verzamelt alle afvalwater, waarna de zwaardere resten naar de bodem van de put zakken. Zo worden de bacteriën op een natuurlijke wijze afgebroken. Het vloeibare water wordt vervolgens verder afgevoerd naar het rioleringsnet. Zit je septische put vol? Ook dan kan je toilet verstopt raken. Door regelmatig je septische put te ledigen, verklein je dus de kans op verstoppingen.

Contacteer een professional

Blijft het probleem maar aanslepen? Dan haal je er het best een professional bij. Het kan zomaar zijn dat de leidingen verschoven of beschadigd zijn, waardoor uw wc verstopt raakte. Of zorgde een grondverzakking in uw tuin ervoor dat de afvoer is afgesloten? Een professionele firma spoort dit probleem in een handomdraai op met camera-detectie.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak