Tot
€10

korting*

Hoe verhelp ik een verstopte vaatwasser?

Afwassen met de hand is een tijdrovend klusje. Gelukkig sparen we met onze vaatwasmachine tijd en moeite uit. Maar wat als u last heeft van een verstopte vaatwasser? Het water loopt niet meer weg waardoor u de machine niet meer aan de praat krijgt. Een vervelend probleem waarvan de oplossing meestal niet ver weg ligt. Met deze tips ontstopt u in een handomdraai uw vaatwasser.

Een vieze filter leidt tot een verstopte vaatwasser

Verstopte filters zijn vaak de oorzaak van een vaatwasser waar het water blijft stilstaan. Dit is de plek waar etensresten zich verzamelen en ophopen, waardoor het apparaat het water niet meer goed afpompt. Het is een goed idee om eerst deze filter uit de machine te halen en grondig schoon te maken met kokend water. U vindt de filter onderaan in de machine en draait die makkelijk los uit het toestel.

Een verstopte vaatwasser door een knik in de afvoerslang

Doet de reiniging van uw filter de truc niet? Dan is het mogelijk dat er een knik in de afvoerslang zit.. Indien dit het geval is, trekt u de slang met de nodige voorzichtigheid weer in zijn plooi en plaatst u die terug. Zo heeft uw afvoerbuis opnieuw genoeg ruimte om het water door te laten.

Uw vaatwasser ontstoppen via de afvoer

Het kan ook zijn dat een verstopte afvoer de boosdoener is. Mogelijke oorzaken zijn aaneengekoekte afvalresten of kalkaanslag waardoor het water niet meer doorstroomt. Kan u zelf de afvoer bereiken? Controleer dan of er viezigheid in uw afvoer zit en gebruik keukenontstopper, soda of azijn om de resten weg te werken. Is uw afvoer verhinderd? Dan contacteert u best een professional om het probleem aan te pakken.

Een defect in het toestel

Verhelpen bovenstaande tips de verstopte vaatwasser niet, dan heeft uw machine hoogstwaarschijnlijk een defect. Een kapotte pomp pompt het water niet meer weg, een defecte motor verstoort een goede werking. Een versleten pomp vervangt u makkelijk zelf, maar een defecte motor is meestal niet meer te herstellen. Ook een mankement aan het bedieningspaneel kan aan de oorzaak liggen van een verstopte vaatwasser. Voor dit probleem schakelt u best een monteur in.

Hebben bovenstaande tips geen effect op uw verstopte vaatwasmachine? Doe dan zeker beroep op een professionele dienst die het probleem in een mum van tijd oplost. Zo geniet u binnen de kortste keren opnieuw van een goed werkende machine!

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak