Tot
€10

korting*

Help, een verstopt toilet! Hoe wc ontstoppen?

Een verstopte wc stinkt enorm, daar moeten we geen doekjes om winden. Misschien gebruikt u slecht afbreekbaar toiletpapier? Of is uw beerput vol? Uiteraard wilt u snel af van die vieze geur en andere overlast. In veel gevallen kunt u zelf het probleem verhelpen. Maar hoe ontstopt u nu een toilet? Met deze tips maakt u snel komaf met dit vervelende probleem.

Een eerste poging met de hand

Drie op de vier keer bevindt de verstopping van uw wc zich in het eerste deel van de leiding die rechtstreeks aangesloten is op het toilet. Probeer daarom eerst met de hand het vuil los te maken. Gebruik een rubberen handschoen en haal de viezigheid er handmatig uit. Werkt dit niet? Dan gaat u best over tot grondigere stappen.

Uw wc ontstoppen met ontstoppingsmiddel

Ontstoppingsmiddel is een bijtende vloeistof en doet het vuile werk voor u. Doe ook hier rubberen handschoenen aan, giet de vloeistof in de wc, volg de aanwijzingen op de verpakking en spoel grondig na. Ontstoppingsmiddel is niet erg ecologisch, maar er bestaan wel milieuvriendelijke varianten. Zo is een mengsel van soda en azijn een goed alternatief. Giet een schepje soda in de pot met wat azijn erover. Laat het een kwartiertje bruisen en spoel achteraf goed door. Herhaal dit proces tot het probleem opgelost is.

Een wc-ontstopper kan misschien redding brengen

Wanneer bovenstaande pogingen nog steeds de ontstopping niet oplossen, kunt u gebruik maken van een wc-ontstopper. De ontstopper moet allereerst groot genoeg zijn om het volledige gat van de wc-pot te bedekken. Het is belangrijk dat de zuignap gevuld wordt met water, anders is er niet genoeg druk op de verstopping. Beweeg vervolgens de zuignap op en neer, zodat u een stuwkracht krijgt in het toilet. Op die manier maakt u boosdoeners los. Lukt het niet bij de eerste keer? Dan raden wij aan om dit enkele keren te herhalen.

De ultieme reddingspoging: demonteer het toilet

Nog steeds geen succes? Dan moet u hoogstwaarschijnlijk het toilet demonteren. Draai alvorens u van start gaat de stopkraan dicht en sluit het water af. Schroef vervolgens de pot los en haal hem uit de afvoer. De sifon komt vrij. Giet de sifon leeg in een emmer en maak die helemaal proper. Gebruik eventueel nog een ontstoppingsveer in de leidingen om achtergebleven vuil weg te halen. Schroef alles weer vast, zet de kranen weer open en spoel uw toilet door. Opgelost? Top! Maar wat als u het niet ziet zitten om zelf uw toilet los te maken? Of als u schrik hebt om iets verkeerd te doen?

Neem contact op met een ontstoppingsdienst

Heeft u na al deze pogingen nog steeds last van een verstopt toilet? Dan is er nog een laatste mogelijkheid: bel naar een ontstoppingsdienst in de buurt en ze lossen het probleem graag voor u op. De vakmannen zijn gespecialiseerd in verstoppingen en hebben nog veel meer trucjes in petto. De ontstoppingsdienst van Lazeroms is 24/24 bereikbaar voor alle verstoppingsproblemen. Neem dus snel contact op om van die vieze geur af te geraken.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak