Tot
€10

korting*

Hoe weet ik of mijn riool verstopt is?

Al het afvalwater dat u verbruikt in en rond uw woning komt terecht in de riolering. Helaas belanden ook etensresten, haren, zeepresten of zelfs maandverbanden en tampons in de riool, met alle gevolgen van dien. Na verloop van tijd raakt de rioolleiding verstopt en gaat die uiteindelijk kapot. Heeft u last van een verstopte riolering? Door het probleem snel te herkennen en erop te reageren, vermijdt u de schade. Houd onderstaande zaken goed in te gaten om uw rioolprobleem tijdig te signaleren.

Een verstopte riool zorgt voor een slechte doorstroom van water

Loopt het water van uw afvoer moeilijk of zelfs helemaal niet weg? Grote kans dat uw rioolleiding verstopt is. Door de verstopping wordt het afvalwater niet meer naar behoren weggevoerd en blijft het water in de afvoer staan. In dat geval kan uw riolering stuk zijn en is een rioolreparatie noodzakelijk. Hiervoor doet u best een beroep op een professionele ruimingsdienst.

Een borrelende afvoer wijst op een verstopte riool

Ontsnappen er borrelende geluiden uit uw afvoer? Slecht nieuws: deze klanken wijzen op een verstopping in de riolering waardoor de lozing van het water een borrelend geluid creëert. Zodra u dit opmerkt kunt u zelf aan de slag om een verdere verstopping te voorkomen of beroept u zich op een professional.

U ruikt een rioollucht? Mogelijks lekt uw riool!

Merkt u een stinkende rioollucht in huis? Dan heeft u waarschijnlijk een probleem met uw riolering. Een lek in de riolering zorgt ervoor dat afvalwater uw huis binnenstroomt en zo een hinderijke geur verspreidt. Een andere mogelijkheid is een slecht functionerende ontluchting waarbij gassen ontsnappen bij de verplaatsing van afvalwater. U maakt hier best snel komaf mee, want een lek in uw riolering kan al snel groter worden.

Ongedierte als gevolg van een rioolprobleem

Een rioolproblematiek brengt naast hinder, ook ongedierte met zich mee. Merkt u rioolratten in huis? Dan is er iets grondig mis met uw riolering. Ratten kunnen rioolschade, geurhinder en geluidsoverlast veroorzaken. Naast een reparatie of ontstopping van uw riool, laat u best ook een professionele ongediertebestrijder langskomen om de ratten te bestrijden. Geen ratten, maar wel rioolvliegjes? Ook dat wijst op een lekkage of verstopte riolering.

Een verstopte riool voorkomen

Een verstopte riolering is een heikel probleem. U wil dat dan ook koste wat het kost vermijden. Spoel zeker geen vet- of etensresten door de gootsteen en maak uw borden schoon met een doek voordat u ze afwast. Tampons, maandverbanden en vochtige doekjes? Die horen thuis in de vuilnisbak, niet in het toilet. Verder kan ook een regelmatige, grondige schoonmaak van de sifon soelaas bieden.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak