Onderhoud en reinig zelf uw afvoer met deze 5 tips

Niets is zo vervelend als een verstopte afvoer. Het water loopt niet meer weg, komt terug naar boven of u merkt een vreemde geur op als u het afwaswater laat wegstromen. Laat het niet zo ver komen! Reinig uw afvoerbuizen tijdig en vermijd een verstopte afvoer met deze 5 tips.

1. Regelmatig schoonmaken

Een voor de hand liggende, maar toch belangrijke tip: maak uw afvoer regelmatig schoon. Na het douchen elke keer de haren verwijderen uit het doucheputje kan al helpen. Uiteraard kunt u niet alle haren na het douchen verwijderen. Maak er daarom de gewoonte van om maandelijks het putje open te doen en de vastgekoekte haren los te maken. Haal alles eruit en spoel na met heet water. Uw afvoer reinigen is niet het leukste werk, maar u vermijdt wel verstoppingen!

2. Kokend water en afwasmiddel

Het is belangrijk dat uw leidingen proper blijven. Giet daarom één keer om de twee weken een kom kokend water met een paar druppeltjes afwasmiddel door de afvoer. Het kokend water spoelt de afvoer schoon en maakt aangekoekte restjes los.

3. Soda en azijn

Daarnaast kunt u twee keer per jaar een kopje baksoda in de afvoer gieten. Laat de soda een uurtje zitten en overgiet met azijn. De chemische reactie tussen baksoda en azijn zorgt ervoor dat het goedje begint te pruttelen. Door dit proces komen er gassen vrij die het vuil in uw leidingen oplost. Let wel op, want dit zijn chemische gassen. U legt dus best iets over de afvoer, zodat niemand last heeft van deze gassen. Het is aangeraden om dit proces in de avond door te voeren. Zo heeft de mengeling genoeg tijd om in te werken. ’s Anderendaags is uw afvoer weer helemaal vrij van vuil!

4. Spoel de riolering door

Natuurlijk zijn al deze tips geschikt om de buizen die dicht tegen het oppervlak liggen te onderhouden. Het is niet evident om dieper in de leidingen een verstopping te voorkomen. Als u dit toch wilt doen, kunt u het best gebruikmaken van een rioolreinigingsslang. Die slang wordt aangesloten op een hogedrukreiniger. Onder hoge druk spuit u het vuil in de riool los. Het water dat in de afvoer- en rioleringsbuizen komt, maakt alle leidingen schoon.

5. Schakel een ontstoppingsdienst in

U kunt ook altijd rekenen op een ontstoppingsdienst om uw leidingen (twee)jaarlijks grondig te reinigen. In combinatie met camera-inspectieapparatuur is het voor hen gemakkelijk om met een rioleringsslang uw afvoerbuizen te reinigen. De staat van uw afvoerbuizen wordt grondig nagezien waardoor u grote problemen vermijdt. Ze helpen u ongetwijfeld verder, zodat een verstopping in de toekomst steeds vermeden kan worden.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak