Tot
€10

korting*

Rioolinspectie met behulp van camera’s: hoe werkt het?

Een van de meest innovatieve ontwikkelingen in de rioleringsindustrie is het gebruik van geavanceerde camerainspectiesystemen voor het uitvoeren van rioolinspecties. Deze technologie biedt een ongeëvenaard inzicht in de toestand van rioleringssystemen zonder dat er grootschalige graafwerkzaamheden nodig zijn. Laten we eens nader bekijken hoe rioolinspectie met behulp van camera’s precies werkt.

Hoe werkt rioolinspectie met camera’s?

Je riool inspecteren met een camera is dus een heel interessante manier om de toestand van je riool te inspecteren, zonder dat er breekwerken aan te pas komen. Maar hoe gaat men precies te werk? Wel, vaak doorloopt men de volgende stappen.

  1. Voorbereiding: De eerste stap bij rioolinspectie met behulp van camera’s is de voorbereiding. Een flexibele, waterdichte camera wordt bevestigd aan een duwkabel of een zelfrijdend inspectievoertuig, afhankelijk van de toegankelijkheid van de riolering.
  2. Invoering van de Camera: De camera wordt vervolgens voorzichtig ingevoerd in de riolering via een toegangspunt, zoals een inspectieput of een rioolclean-out. De kabel of het inspectievoertuig wordt geleid door de riolering terwijl de camera live beelden vastlegt.
  3. Navigatie door de Rioleringslijn: Terwijl de camera door de riolering beweegt, wordt het beeld in real-time overgedragen naar een monitor aan de oppervlakte. Dit stelt de operator in staat om de toestand van de riolering nauwlettend te volgen en eventuele problemen te identificeren.
  4. Inspectie van Defecten: Tijdens het navigeren door de riolering inspecteert de camera nauwkeurig de binnenkant van de leidingen. Het detecteert verschillende soorten defecten, waaronder scheuren, breuken, verstoppingen, wortelindringing en andere schade.
  5. Registratie en Rapportage: Tijdens de inspectie worden beelden en video’s vastgelegd van eventuele defecten of problemen die worden aangetroffen. Deze worden vervolgens gedocumenteerd en gerapporteerd, waardoor een gedetailleerd overzicht ontstaat van de toestand van de riolering.

Voordelen van rioolinspectie met camera’s

Steeds meer wordt een beroep gedaan op camera’s om de staat van het rioleringsnetwerk te onderzoeken. En daar is een goede reden voor, want camera inspectie biedt tal van interessante voordelen. Het feit dat je geen breekwerken hoeft uit te voeren, is uiteraard een grote troef. Maar daarnaast is het ook gewoon heel makkelijk en efficiënt. Dat getuigen de onderstaande voordelen.

  • Nauwkeurigheid: Camera-inspecties bieden een uiterst nauwkeurige evaluatie van de rioleringsconditie, waardoor zelfs kleine defecten kunnen worden opgespoord.
  • Efficiëntie: Het proces is snel en efficiënt, waardoor inspecties snel kunnen worden uitgevoerd zonder verstoring van het dagelijks leven of de omgeving.
  • Kostenbesparend: Door vroegtijdige detectie van problemen kunnen reparaties op tijd worden uitgevoerd, waardoor dure en grootschalige herstellingen worden voorkomen.
  • Preventie: Door regelmatige inspecties kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en preventieve maatregelen worden genomen om toekomstige schade te voorkomen.

Lazeroms: Uw partner in rioolinspectie

Bij Lazeroms beschikken we over geavanceerde camerainspectiesystemen en deskundige technici die zijn getraind in het uitvoeren van nauwkeurige rioolinspecties. Of het nu gaat om routine-inspecties, het opsporen van lekkages of het identificeren van problemen, wij bieden betrouwbare en professionele diensten om uw rioleringsproblemen aan te pakken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze rioolinspectiediensten.

Bellen Maak een afspraak