Tot
€10

korting*

Verroest, roestplekken op mijn leidingen!

Roestplekken ontstaan wanneer metaal in contact komt met water en zuurstof. Verroeste leidingen veroorzaken een lagere druk en verkleurd water. Ze vergroten ook de kans op lekken aanzienlijk.

Wanneer het water dat uit uw kraan komt troebel of bruin is, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken. In de meeste gevallen is dat namelijk het gevolg van een kraan die even niet gebruikt werd of van nutswerken in uw buurt. Na afloop van die werken kleurt uw water dan snel weer helder. Het bruine water kan echter ook veroorzaakt worden door problemen in uw waterleidingen en dan is het noodzakelijk om snel in te grijpen.

Verroeste leidingen: schadelijker dan u zou denken

Bruin kraantjeswater is niet echt schadelijk voor de gezondheid, maar het is aangeraden om het niet als drinkwater te gebruiken voor baby’s en voor ouderen. Verder kan het ook gewoon vervelend zijn. Witte was is bijvoorbeeld nooit meer echt wit als u het met bruin water moet wassen. Bruin water dat veroorzaakt wordt door verroeste leidingen vereist een snelle aanpak. Als u de roestplekken op uw waterleidingen niet laat verwijderen, bijt het roest uiteindelijk door uw leidingen heen. Dit kan op langere termijn dan weer tot ernstige lekken leiden. Daarnaast kan het roest ook uw elektrische toestellen zwaar beschadigen.

Roestplekken op leidingen voorkomen

Om te vermijden dat waterleidingen gaan roesten, kunt u een speciale coating laten voorzien rond alle leidingen. Corrosie, ook wel roest genoemd, krijgt op die manier van binnenuit geen enkele kans, aangezien zuurstof en water niet meer in direct contact staan met die leidingen. Zo voorkomt u verroeste leidingen en dus ook lekken in de waterleiding. Tegenwoordig bestaan hier erg geavanceerde technieken voor, waardoor breekwerk vermeden kan worden. Vaak is het zelfs niet nodig om zo grondig te werk te gaan. In sommige gevallen kunnen de zwakke plekken in de leidingen gedetecteerd worden. Als die gedicht worden, is het probleem snel van de baan en krijgen lekken geen kans.

Lekken door verroeste leidingen

Soms komen alle tips om roestplekken te vermijden te laat. Dan ontstaan er lekken die ernstige schade aan uw woning kunnen toebrengen. Wanneer u een lek heeft en u vermoedt dat verroeste leidingen de oorzaak zijn, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Bij Lazeroms staan we paraat om met camera-inspectie de oorzaak van het lek te vinden, zonder sloopwerk. Daarna kan u met zekerheid aan de slag: soms moeten hele leidingen vervangen worden, maar in de meeste gevallen kan u dankzij onze inspectie veel geld besparen.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak