Uw beerput of septische put ledigen

Vervelende geurtjes in huis, een toilet dat moeilijker doorspoelt of een wastafel waarin water blijft staan. Vroeg of laat ondervindt iedereen wel eens een afvoerprobleem. Maar in welke gevallen betekent zo’n probleem dat het tijd is om uw put te laten leegmaken? Wat is het verschil tussen een septische put en een beerput en hoeveel moet zo’n ruiming kosten? We vertellen er meer over in deze blog.

Wanneer is uw septische put of beerput vol?

Er zijn verschillende aanwijzingen dat uw beerput of septische put (bijna) vol is. Een eerste indicatie is een toilet dat minder goed doorspoelt: wanneer u een klokkend geluid hoort bij het spoelen, bent u zo goed als zeker dat uw put geledigd moet worden. Ook vieze geurtjes in huis kunnen wijzen op een volle put. Hiervoor kunnen echter nog heel wat andere oorzaken zijn. Om zeker te zijn of het probleem al dan niet met een volle put te maken heeft, schakelt u het best een professional in. Ten slotte is het ook mogelijk dat de put overloopt via het deksel. Dan is het probleem erg dringend en is het noodzakelijk om snel een vakman in te schakelen.

Verschil tussen beerput en septische put

Een septische put is een reservoir dat uit beton of kunststof gemaakt is. Dit reservoir vangt zowel huishoudelijk afvalwater als water met menselijke afvalstoffen op. Dat water wordt zo vloeibaar mogelijk gemaakt. De grove resten zakken naar de bodem van de septische put, waarna de bacteriën die daar aanwezig zijn gassen, water en slijk aanmaken. Het vloeibare deel stroomt uiteindelijk door naar de riolering.

Een beerput is eigenlijk niet meer dan een gat in de grond en is dus niet aangesloten op de riolering. Enkel de afvalresten van het toilet worden hierin opgevangen. Na verloop stapelen de afvalresten zich dan ook op in de put. Ook in een septische put hopen de afvalresten zich na verloop van tijd op, alleen gaat dit een stuk trager dan bij een beerput.

Beide soorten putten moeten dus regelmatig professioneel geledigd worden. Voor een septische put mag je rekenen op een termijn van zo’n vier tot zes jaar, terwijl een beerput het best om de twee jaar geruimd wordt.

Goedkoop uw septische put of beerput leegmaken?

De prijs om een septische put of beerput te ledigen, varieert volgens de grootte van uw put. Bij Lazeroms zetten we met plezier onze schouders ons de ruiming van uw put.

Zodra de vakmannen van de ruim- en ontstoppingsdienst hun werk gedaan hebben, kan uw put opnieuw enkele jaren verder.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak