Veelvoorkomende oorzaken van rioolgeur en hoe ze te verhelpen

Een onaangename rioolgeur in je huis kan een vervelend probleem zijn dat niet alleen hinderlijk is, maar ook wijst op mogelijke problemen met je riolering. Het is belangrijk om de oorzaken van deze stank te kennen en te weten hoe ze te verhelpen. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende oorzaken van rioolgeur en bieden we oplossingen om ze aan te pakken.

1. Verstopte afvoer

Een van de meest voorkomende oorzaken van rioolgeur is een verstopte afvoer. Wanneer vuil, vet, haar en andere deeltjes zich ophopen in je afvoer, kan dit leiden tot stilstaand water en bacteriegroei, wat resulteert in een onaangename geur. De afvoer ontstoppen met een ontstopper of een professionele ontstoppingsdienst inschakelen kan dit probleem oplossen.

2. Gebroken of beschadigde afvoerbuizen

Gebroken of beschadigde afvoerbuizen kunnen ook een bron zijn van rioolgeur. Scheuren of breuken in de leidingen kunnen ervoor zorgen dat rioolgas ontsnapt en zich door je hele huis verspreidt. Reparatie of vervanging van de beschadigde leidingen is de beste manier om dit probleem op te lossen en verdere schade te voorkomen.

3. Droge sifon

De sifon is het gebogen stuk pijp onder je gootsteen of wastafel dat water vasthoudt om geurtjes uit het riool tegen te houden. Als deze pijp uitdroogt door te weinig gebruik, kan er een onaangename rioolgeur in je huis ontstaan. Water door de afvoer spoelen kan dit probleem vaak verhelpen en de geur elimineren.

4. Ventilatieproblemen

Slechte ventilatie van je riolering kan ook leiden tot rioolgeur in je huis. Als de ventilatiekanalen verstopt of geblokkeerd zijn, kan rioolgas niet ontsnappen en zich ophopen in je huis. Het reinigen of repareren van de ventilatiekanalen kan helpen om de geur te verminderen en je huis weer fris te laten ruiken.

5. Problemen met de septische put

Als je een septische put hebt, kunnen problemen met de put zelf ook leiden tot rioolgeur in je huis. Een te volle of verstopte septische put kan rioolgas afgeven en een onaangename geur veroorzaken. Het regelmatig legen en onderhouden van de beerput is essentieel om deze problemen te voorkomen.

Professionele hulp bij rioolgeur

Als je te maken hebt met een hardnekkige rioolgeur in huis die zelfs na het nemen van deze maatregelen niet verdwijnt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren ontstoppings- en reinigingsbedrijf als Lazeroms kan uw riolering grondig inspecteren, eventuele problemen opsporen en effectieve oplossingen bieden om de rioolgeur te verhelpen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen uw huis weer fris en geurvrij te maken.

Bellen Maak een afspraak