Tot
€10

korting*

Vier eenvoudige manieren om uw septische put te vinden

Een septische put heeft af en toe een diepgaande reiniging nodig. Zo niet, raakt de put verstopt of stroomt hij over, met alle gevolgen van dien. Merkt u vieze geurtjes in huis of ondervindt u problemen met uw toilet? Grote kans dat uw septische put nood heeft aan een grondige onderhoudsbeurt. Er is echter één probleem: u heeft geen idee waar uw septische put zich precies bevindt. Gelukkig bestaan enkele eenvoudige manieren om uw put op te sporen.

1. Raadpleeg het bouwplan

Het originele bouwplan van uw huis brengt alle aanwezige leidingen en putten in kaart. Dat maakt het makkelijk om uw septische put of beerput te vinden. Veel oude panden hebben helaas geen bouwplan meer, waardoor het onbegonnen werk is om zelf te ontdekken waar uw septische put zich bevindt. In dat geval schakelt u het best een professionele firma in. Zij beschikken over het geschikte materiaal om uw probleem op te lossen.

2. Sonarapparaat

Met behulp van een sonarapparaat kan u uw septische put makkelijk vinden. Hierbij wordt de sonar aan een ontstoppingsdarm bevestigd en vervolgens door de leidingen geloodst. Dit systeem spoort zonder breek- of grondwerk alle leidingen en putten op.

3. Geurdetectie

Een verstopping in een uw septische put zorgt voor heel wat stank in huis. Dit is vervelend, zeker als u geen idee heeft waar de put zich bevindt. Een neveltest met geurdetectiemachines analyseert zonder breekwerk waar de geur precies vandaag komt. Ook mogelijke lekkages of verstoppingen in uw leidingen worden op die manier blootgelegd. Septische put gevonden? Zorg dan regelmatig voor een grondige reiniging om voorgoed komaf te maken met deze vervelende geurtjes.

4. Camera-inspectie

Camera-inspectie is de manier bij uitstek om uw septische put in een handomdraai te vinden. Hypermoderne, slimme camera’s die uitgerust zijn met een zender detecteren naast schade en verstoppingen ook verborgen putten en leidingen. En geen zorgen: bij deze techniek komen geen grond- of breekwerken aan te pas. Eens de septische put is ontdekt, voegt u een herkenningsteken toe om op elk moment de put terug te vinden.

Lazeroms is uw partner bij de opsporing van uw septische put

Snel uw septische put vinden? De gedreven vakmannen van Lazeroms staan 24/7 voor u klaar voor een camera-inspectie of geurdetectie. Onze hoogtechnologische camera’s bereiken diameters van 32 mm tot 200 mm. Door plaatsing van zenders in onze slimme apparatuur, sporen wij elke leiding, buis en (septische) put moeiteloos op. Zo maken wij in een handomdraai korte metten met uw vervelend probleem.

Bellen Maak een afspraak