Waarom borrelt mijn toilet?

Een werkend sanitair blok is een basisbehoefte van elke mens. Maar problemen met afvoeren, toiletten en leidingen schuilen in het kleinste hoekje. Het komt wel vaker voor dat een probleem ongemerkt opduikt en grote gevolgen met zich meebrengt. Hoort u een borrelend geluid tijdens het doorspoelen van het toilet? Dan stuit je op een signaal van een vroegtijdig probleem. Maar hoe ontstaan die geluiden en kunt u het opduikende probleem in de kiem smoren? Lees het hier!

Een borrelende wc als voorbode van een verstopping

Een toilet krijgt het hard te verduren. De inhoud wordt niet altijd volledig doorgespoeld, waardoor vuil zich opstapelt en een verstopping optreedt. Een borrelend toilet is een voorbode van een groter probleem. Het beste wat u kan doen is de verstopping zo spoedig mogelijk opsporen en verhelpen. Doe daarbij het volgende:

  • Spoel de wc meerdere keren door
  • Komt het water naar boven? Dan zit er hoogstwaarschijnlijk iets in de weg waardoor het water moeilijk wegstroomt. Denk maar aan vochtige doekjes, toiletpapier of een ander object.
  • Indien dat het geval is, neemt u een paar handschoenen en probeert u het object uit de toiletpot te halen.
  • Lukt dat niet? Gebruik dan een ontstopper waarmee u druk uitoefent op vastzittende onderdelen.

Indien bovenstaande tips geen resultaat opleveren, is er iets anders aan de hand.

Slechte ontluchting van een liggende leiding zorgt voor een borrelende wc

Er is een ontluchtingskanaal aangesloten op uw riool dat lucht aanvoert en water makkelijk laat wegspoelen. Als het water van de liggende leiding onder uw pand niet meer goed wegloopt en zelfs blijft staan in de buis, kan het riool niet ontlucht worden. De oorzaak is vaak een doorzakkende, liggende leiding, waardoor er een vacuüm ontstaat bij het doorspoelen. De lucht komt niet via het ontluchtingskanaal, maar wordt ergens anders gezocht. Zo ontstaat er een borrelend geluid ergens anders in uw huis wanneer u het toilet doorspoelt.

  • Controleer dus of de liggende leiding nog intact is.
  • Niet het geval? Dan is uw ontluchtingskanaal misschien kapot. Meestal is dit kanaal zichtbaar op de hoogste verbinding in uw woning, want deze is verbonden met de ontluchter op uw dak.
  • Geen problemen met de ontluchting of de liggende leiding? Dan is de verstopping hardnekkiger.

Een hardnekkige verstopping in de leiding van uw toilet

Heeft u alle bovenstaande tips uitgeprobeerd? Dan zal de verstopping hardnekkiger zijn. Natuurlijk komt u in dat geval best te weten waar de verstopping zich bevindt. Schakel een gespecialiseerde firma in die via camera-inspectie door uw leidingen gaat. Ze sporen het probleem binnen de kortste keren op én verhelpen het in een mum van tijd. Zo maakt u snel komaf met dat borrelend toilet en geniet u opnieuw van een goed werkend, sanitair blok, zonder problemen.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak