Tot
€10

korting*

Welke afvoer kies ik voor mijn regendouche?

Een snelle douche ’s morgens voor het werk of een uitgebreide lange douche voor het slapengaan, dat kan deugd doen! En al zeker in een goede douche. Met een regendouche duurt een wasbeurt minder lang omdat het water mooi gelijk verdeeld naar beneden stroomt. Een regenkop wordt veelal in een inloopdouche gemonteerd: het ruime design zorgt voor een pak minder werk om de douche achteraf te reinigen. Een regendouche vormt dus een echte meerwaarde voor uw badkamer. Maar welke afvoer kiest u het best voor een regendouche? En welke diameter moet die afvoer dan hebben? In deze blog geven we mee waar u op kunt letten wanneer u een afvoer laat plaatsen voor uw regendouche.

Een nieuwe regendouche

Elke regendouche verbruikt meer water dan een gewone douche. U kunt kiezen voor een ecologische regendouche om zo zuinig mogelijk met uw waterverbruik om te gaan, maar een regendouche zal altijd meer water verbruiken dan een standaard douche. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de afvoer van uw regendouche aangepast is aan het waterverbruik. Anders kan de afvoer verstoppen en dan beginnen de problemen pas echt … Wanneer u een volledig nieuwe regendouche laat plaatsen, zal de leverancier een afvoer meeleveren die zeker groot genoeg is om al het water te laten weglopen. Dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken, het water zal vlot weglopen. Genieten maar!

Uw oude douche vervangen door een regendouche

De afvoer van een gewone douche voert ongeveer 35 liter per minuut af. Bij het plaatsen van een regenkop vraagt u het best advies aan de vakman die de plaatsing doet of uw oude afvoer zal volstaan voor de afvoer van het water. Een ecologische regendouche verbruikt ongeveer 17 liter per minuut en een gewone regendouche ongeveer 25. In vele gevallen zal de bestaande afvoer dus volstaan. Als dit niet het geval is kan u aan de slag met de volgende tips:

  • Ga na wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een tweede sifon
  • Kies voor een nieuwe afvoer met een grotere diameter

De diameter van de afvoer voor uw regendouche bepalen

Een afvoer hoeft tegenwoordig niet veel plaats meer in te nemen in uw nieuwe douche. Er bestaan immers heel wat elegante designs die bijna opgaan in de douchebak, zodat u bijna niet ziet dat er een afvoer in verwerkt is. Een afvoer kiezen blijft natuurlijk een kwestie van smaak: het belangrijkste aandachtspunt is de diameter van de afvoer. Zo voorkomt u verstoppingen in uw afvoer en kunt u levenslang van uw douche genieten. Ga eerst na wat de diameter van uw douchekop is en bepaal het waterverbruik. Een diameter van 50-56 mm valt sterk aan te raden in een inloopdouche. Als u de douchekop dan later nog eens vervangt door een kop met meer verbruik, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak