Hoe werkt een ontstoppingsveer? En is het efficiënt?

Bij een verstopping in een leiding, wc of afvoer heeft u vaak de neiging om meteen een loodgieter te bellen. Die lost het probleem professioneel op, maar daar hangt ook een prijskaartje aan vast. U kunt uiteraard eerst zelf proberen om de verstopping te verhelpen. Bij verstoppingen dieper in uw sanitaire voorziening is een ontstoppingsveer het ideale hulpmiddel. Maar wat is een ontstoppingsveer en hoe moet u die gebruiken? Hier leest u er alles over!

Wat is een ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer bestaat in verschillende afmetingen en materialen. Het is een goedkoop hulpmiddeltje dat grote problemen in afvoeren, leidingen of toiletten kan verhelpen. Hoe ziet het eruit? Een ontstoppingsveer is een dunne, flexibele stalen spiraalveer. Het is een lange slang die beschikbaar is in verschillende afmetingen. Aan het uiteinde van de slang hangt een veer. Door de lange steel in de leidingen of afvoer te brengen, kunt u kracht zetten op de verstopping. Met het hendeltje haalt u de ontstoppingsveer snel terug naar boven en trekt u eventueel vuil mee. Vandaar de bijnaam ‘trekveer’. Er bestaan handmatige en elektrische ontstoppingsveren. Voor elk wat wils dus!

Wanneer is een ontstoppingsveer geschikt?

Alle moeite lijkt tevergeefs. U krijgt de verstopping in uw toilet, afvoer of leiding maar niet weg. Een ontstoppingsveer is niet het eerste hulpmiddel waaraan u dan denkt. Allereerst kiest u voor een ontstoppingsmiddel of een mengsel van soda en azijn. Hoe u hiermee aan de slag gaat, leest u in deze blog! Nog steeds geen resultaat na enkele pogingen? Dan is er sprake van een hardnekkige verstopping en is een ontstoppingsveer een geschenk uit de hemel. Een ontstoppingsveer is niet duur, waardoor u snel komaf kunt maken met uw verstopping!

Hoe gebruikt u een ontstoppingsveer?

Heeft u geen idee hoe een ontstoppingsveer werkt? Met dit stappenplan komt u al een heel eind.

  1. Leg een emmer en oude handdoek klaar om het vuil uit de afvoer of leidingen op te vangen.
  2. Zet het raam open en geef vieze geur geen kans.
  3. Rol de ontstoppingsveer uit en zorg ervoor dat de buis mooi effen is.
  4. Steek het uiteinde van de veer in de verstopte afvoer of leiding.
  5. Zit er een bocht in de leiding? Dan kan het zijn dat u een beetje moet duwen, trekken en draaien met de ontstoppingsveer.
  6. Op een bepaald moment voelt u de verstopping. Draai aan het handvat van de veer, duw erop, trek eraan en maak zo de blokkade los.
  7. Haal de ontstoppingsveer voorzichtig uit de afvoer en verwijder het vuil.
  8. Spoel de veer af en laat het water even doorstromen om na te gaan of de verstopping volledig weg is.

Wat als een ontstoppingsveer het probleem niet oplost?

Met een ontstoppingsveer en een beetje geluk, komt u al een heel eind. Maar een ontstoppingsveer helpt niet altijd. In dat geval neemt u beter contact op met een ontstoppingsdienst. Zij hebben nog heel wat andere materialen om uw verstopping te verhelpen.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak