Tot
€10

korting*

Is het al tijd om de beerput te ledigen?

Een beerput is een eenvoudige put waar zowel ontlasting als spoelwater worden opgevangen: het moet ten slotte allemaal ergens naartoe. Een deel van de inhoud van de put wordt organisch afgebroken, de rest stapelt zich op in de put. Na verloop van tijd moet die beerput dus leeggemaakt worden. Er bestaan leukere taakjes, maar het goede nieuws is dat u dit niet zelf kan doen en u dus uw handen niet vuil hoeft te maken. Maar hoe weet u nu of uw beerput bijna vol is? Hieronder geven we enkele tips om dit zelf na te gaan. Want een volle beerput vermijden is grote problemen voorkomen!

1. Het toilet spoelt minder goed door

Een verstopt toilet kan vele redenen hebben. Met de tips uit deze blog over hoe u een wc kan ontstoppen, kunt u nagaan of u het probleem al dan niet zelf kan verhelpen. Als de beerput vol is, kan het toilet bij het doorspoelen geen lucht meer aanzuigen. Dat zorgt ervoor dat het toilet dan lucht probeert te trekken in de wc-pot zelf. Als dat gebeurt, hoor je een klokkend geluid. Dat is een duidelijke aanwijzing dat de beerput vol is.

2. De beerput loopt over via het deksel

Dit puntje heeft niet veel extra uitleg nodig. Als de beerput overloopt via het deksel, ligt het probleem waarschijnlijk nog dieper. Dat betekent dat er een verstopping is ontstaan naar het riool toe. Probeer te voorkomen dat het zo ver komt, want dit zorgt natuurlijk voor heel wat overlast.

3. Wat een stank!

Een goede indicator van een volle beerput zijn vieze geurtjes in huis. Wanneer een stank blijft hangen in uw keuken en in uw badkamer, is dat een duidelijk signaal dat de put vol is. De stank kan ook andere oorzaken hebben, dus het is in elk geval interessant om professioneel advies in te winnen. Als de stank niet door een volle beerput wordt veroorzaakt, kunt u een product toevoegen aan de beerput om geurhinder te verminderen.

Hoe wordt de beerput geleegd?

Een professionele ruimdienst inschakelen voor het ledigen van de beerput is een echte must. Bij het openen van de beerput komen namelijk giftige gassen vrij. Die kunnen ervoor zorgen dat u het bewustzijn verliest met alle mogelijke fatale gevolgen van dien. Schakel dus altijd een professionele ruimdienst in. De vakmannen van Lazeroms hebben jarenlange ervaring en pakken de lediging van uw beerput met de nodige veiligheid aan. De ruimingswerken duren gemiddeld 15 tot 30 minuten, dus voor u het weet bent u weer zorgenvrij.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak