Rioolvliegjes, een echte plaag!

Rioolvliegjes zijn eigenlijk geen vliegjes, maar kleine mugjes. Net als gewone muggen zijn ze het actiefst tijdens de zomermaanden. Dan zoeken ze namelijk een plekje om te broeden. Daarvoor kiezen ze het liefst organisch afval en vochtige plaatsen uit. Een verstopte afvoer is dus de perfecte plaats voor dit ongedierte. Echt schadelijk zijn rioolvliegjes niet, maar ze kunnen zich op korte tijd heel snel voortplanten. Als u weet dat ze leven van rottend afval en u ze wat later op uw eten kunt terugvinden, bent u ze beter kwijt dan rijk. Hieronder geven we enkele tips om rioolvliegjes te vermijden en te bestrijden.

Beter voorkomen dan genezen

Om te voorkomen dat rioolvliegjes een broedplaats in uw woning of tuin zoeken, zorgt u er best voor dat er zo weinig mogelijk vochtige ruimtes beschikbaar zijn. Let dus zeker op regentonnen, dakgoten regenpijpen en vijvers met stilstaand water. Kijk af en toe ook goed na of de afvoer van je toilet, wasbak, douche of badkuip nog vlot doorloopt. Als dat niet het geval is, ga dan aan de slag met onze tips voor ontstopping die u in deze blog kunt vinden.

Rioolvliegjes bestrijden: ga zelf aan de slag

1. De broedplaats van de rioolvliegjes zoeken

Eenmaal rioolvliegjes uw huis binnengedrongen zijn, is het niet zo eenvoudig om ze zomaar kwijt te raken. Als u een vliegje ontdekt, moet u niet ver gaan zoeken: rioolvliegjes blijven altijd dicht in de buurt van hun broedplaats. Ga even alle plaatsen na waar vocht zich kan opstapelen of verwijder rottend organisch afval. Als u vermoedt dat u rioolvliegen in uw afvoer hebt, hang dan wat plakband over de afvoer en prik er enkele gaatjes in. Als u even later vliegjes aan de tape ziet, heeft u de broedplaats gevonden.

2. Rioolvliegjes bestrijden met kokend water en azijn

Als u de broedplaats hebt gevonden, kunt u zelf proberen om de rioolvliegjes te bestrijden: voeg wat azijn toe aan kokend water en giet dit door de afvoer waar u de broedplaats ontdekt hebt. Rioolvliegjes kunnen niet tegen kokend water en azijn zorgt voor schonere leidingen. Er zijn ook verschillende sprays op de markt om rioolvliegjes te bestrijden, maar de methode met water en azijn werkt meestal het beste.

Rioolvliegjes door een verstopte afvoer

Wanneer u kunt uitsluiten dat de rioolvliegjes door stilstaand water of rottend afval uit de tuin komen, is de kans groot dat ze zich in een verstopte afvoer genesteld hebben. Een ontstoppingsdienst kan hierbij snel een oplossing bieden. De ontstoppingsdienst van Lazeroms is 24/24 bereikbaar en helpt u om de broedplaats van de rioolvliegjes te detecteren. Daarna bestrijden we dit ongedierte door de afvoerproblemen snel op te lossen. Zo voorkomt u ook dat de afvoer later nog als broedplaats gebruikt wordt.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak