Een hogedrukreiniger bij verstoppingen, een goed idee?

Een hardnekkige verstopping is vaak moeilijk op te lossen. Gelukkig zijn er verschillende middeltjes en apparaten beschikbaar op de markt om er komaf mee te maken. Maar wat als ontstoppingsmiddel geen redding biedt? Kunt u dan gebruik maken van een hogedrukreiniger? Lees snel verder en ontdek de meerwaarde van een hogedrukreiniger.

Afvoeren, leidingen, riolen en toiletten ontstoppen

Opgestapelde hoopjes toiletpapier, een prop haar in de leiding van de wastafel of zeepresten in de afvoer. Allemaal mogelijke oorzaken van een verstopping die meestal gepaard gaat met onfrisse geurtjes. Om de verstopping weg te krijgen kunt u gebruik maken van enkele natuurlijke ontstoppingsmiddelen en handige apparaten.

Ontstoppingsmiddel of soda en azijn

Er zijn heel wat chemische ontstoppingsmiddelen op de markt, maar die gebruikt u beter niet. Ze zijn erg belastend voor het milieu en bij fout gebruik zijn ze zelfs schadelijk voor de gezondheid. Soda en azijn zijn milieuvriendelijke alternatieven om een afvoer te ontstoppen. Het bruisende, natuurlijke middeltje weekt opgestapeld vuil los. Giet achteraf wat kokend water door uw leidingen en meestal is het probleem daarmee al verholpen. In deze blog leert u meer over ontstoppen met soda en azijn.

Sifon openen en ontstoppingsveer gebruiken

Is de verstopping niet opgelost met een huishoudelijk middeltje? Dan kunt u ook een trekveer of ontstoppingsveer gebruiken. Maak de sifon van de afvoer of wastafel los en spoel deze eerst schoon. Vervolgens brengt u de ontstoppingsveer die bestaat uit een handvat, lange slang en veer op het uiteinde, in de leiding. Komt u de verstopping tegen? Draai, trek en duw wat aan de veer en haal zo het vuil eruit. Meer weten over het gebruik van een ontstoppingsveer? Lees dan zeker deze blog!

Ontstoppen met een hogedrukreiniger

Als de huishoudelijke hulpmiddeltjes geen oplossing bieden, is het tijd om grover geschut in te zetten. Een hogedrukreiniger of hogedrukspuit is dan misschien een goed alternatief. Als u hiermee aan de slag gaat, houd er dan wel rekening mee dat het toilet of de leidingen beschadigd kunnen raken. Informeer u dus voldoende op voorhand en ga daarna pas van start. Wij geven u alvast enkele handige tips mee.

1. Verwijder de toiletpot of sluit de watertoevoer af

Zit de verstopping in de leidingen van het toilet? Ledig dan de toiletpot voor u die verwijdert. Schroef de pot los en leeg de zwanenhals. Zo heb je meteen toegang tot de afvoer.

Zit de verstopping in een afvoer of andere leiding? Sluit dan eerst de watertoevoer af en draai de sifon los.

2. Reinigingsmodule op hogedrukspuit

Het is een slecht idee om de gewone hogedrukspuit op de afvoer te zetten. Belangrijk is dat u een reinigingsmodule op de hogedrukreiniger bevestigt. Met die speciale kop raakt u gemakkelijk door de verstopping heen. Bovendien is er een lange slang aan bevestigd zodat u ook met een diepe verstopping snel komaf maakt.

3. Vind de verstopping

Als de reinigingsmodule op de hogedrukreiniger zit, steekt u best de kop zo diep mogelijk in de afvoer. De verstopping gevonden? Duw dan voorzichtig de kop van de reiniger door de verstopping en maak zo een kleine opening.

4. Verstopping verwijderen

Zet tot slot de hogedrukreiniger aan. De hoge druk van de waterstraal breekt de verstopping in kleinere stukken. De kleine stukjes spoelen snel weg en de verstopping is verholpen.

5. Controleer het resultaat

Gelukt? Super! Maar als u zelf aan de slag gaat, let dan goed op voor schade. Komt urinesteen los? Dan kan dat zelfs leiden tot een grotere verstopping. Informeer u voldoende of doe een beroep op een gespecialiseerde ontstoppingsdienst om het probleem te verhelpen. De vakmannen maken meestal gebruik van een professionele hogedrukreiniger die beter werkt. Zij weten ook goed wat ze wel en niet mogen doen en vermijden koste wat het kost beschadigingen.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak