Tot
€10

korting*

Hoe werkt cameradetectie in het riool?

Had u onlangs een verstopping in uw afvoer of leidingen? Dan heeft u intussen waarschijnlijk al komaf gemaakt met dat probleem. Natuurlijk moet u er zeker van zijn dat ook de oorzaak van de verstopping aangepakt is en niet enkel het probleem zelf. Is dat niet het geval? Dan keert die verstopping binnen de kortste keren terug. De oorzaak van een verstopping achterhalen is natuurlijk niet evident. Met camera-inspectie krijgt u zicht op de verborgen gebreken in uw leidingen of riolering.

Wat is riooldetectie met een camera?

Riooldetectie is een opsporingstechniek om schade in het rioleringsnetwerk op te sporen. Via een computergestuurde rioolcamera kijkt een technicus recht in je leidingen. De weergave van de beelden gebeurt op een extern scherm. Op die manier komt u snel te weten waar het probleem zich bevindt en is breekwerk niet nodig.

Werkwijze van riooldetectie

Sinds de jaren ‘90 wordt cameradetectie ingeschakeld om verborgen gebreken in uw leidingen in kaart te brengen. Binnen het halfuur wordt de volledige riolering van uw gebouw geïnspecteerd. Een vakman die aan de slag gaat met cameradetectie brengt een waterbestendige camera met lampje in de leidingen. De camera is bevestigd op een flexibele kabel die gemakkelijk door uw leidingen kan manoeuvreren. Op een monitor krijgt u een beeld van de binnenkant van uw leidingen. Zo bepaalt de expert de locatie of oorzaak van de verstopping en overlegt samen met u wat de meest geschikte aanpak is. Achteraf stelt de expert een rapport op voor de verzekering.

Voordelen van cameradetectie

Cameradetectie heeft heel wat voordelen. De opsporing van een rioolprobleem gebeurt snel en precies. Daarnaast moeten de vakmannen geen breekwerken uitvoeren om te kijken wat er aan de hand is. Bovendien krijgt u achteraf een gecertificeerd verslag voor de verzekering en heeft u een goed zicht op de staat van uw leidingen. Cameradetectie wordt ook ingezet om problemen te voorkomen. Wilt u graag weten hoe de leidingen in uw pas aangekochte woning eraan toe zijn? Huur detectie-apparatuur of doe een beroep op de camera-inspectieservice van een ruim- of ontstoppingsdienst. Zo bent u perfect op de hoogte!

Soorten rioolcamera’s

Er bestaan verschillende soorten rioolcamera’s die elk probleem in uw leidingen kunnen identificeren. De meest voorkomende soorten vindt u hieronder.

De duwcamera of schuifcamera

Deze camera wordt handmatig door de leiding geduwd met behulp van een camerakabel. Dit soort inspectie-apparatuur werkt zeer snel en is dus geschikt voor inspectie van huisaansluitingen op het riool. Ook inspectie van zij-aansluitingen verloopt vlot. Een duwcamera bestaat in allerlei vormen en maten en is meestal waterproof. Een dergelijke camera is vaak van een zendertje voorzien waardoor de exacte locatie van het rioolprobleem zichtbaar is. Als de verzekering tussenkomt, vraagt die vaak om visueel bewijsmateriaal.

Rijdende camera

Een rijdende camera wordt ingezet om een hoofdriool of -leiding met een diameter groter dan 15 cm te inspecteren. De hoogte van de camera is aanpasbaar en de apparatuur onderzoekt leidingen tot een lengte van 500 meter.

Zoomcamera of putcamera

Hiermee bekijkt u efficiënt riolen, pijpleidingen en putten op straatniveau. Op die manier sporen lokale overheden en gemeentes blokkades en verborgen gebreken op in het openbare rioleringsstelsel.

Lazeroms, uw partner voor ruimen en ontstoppen

De vakmannen van ontstoppingsdienst en ruimdienst Lazeroms zijn uw helpende hand voor alle verstoppingen en ruiming van putten. Wij staan garant voor een snelle, efficiënte en grondige service. Bovendien bieden wij een nauwkeurige camera-inspectie en geurdetectie om te weten waar de problemen zich bevinden. 24/24 en 7/7 bereikbaar, want: gene plons, zonder ons!

Bellen Maak een afspraak